Krantenstukjes

Stichting Lesley en Sven Boerebach

Bazaar voor Sven Boerebach kinderboerderij in Emmeloord


EMMELOORD – Bij de kinderboerderij in Emmeloord zijn vrijdag allerlei activiteiten. De opbrengst ervan gaat naar de Sven Boerebach kinderboerderij. Bezoekers aan de kinderboerderij kunnen zich vrijdag vermaken met een rodeostier, springkussen en andere opblaasbare spelen. Verder is er een rad van fortuin en een grote loterij. De prijzen liegen er niet om. Er zijn onder andere fietsen en Nederlandse elftal shirts gesigneerd door de huidige selectie te winnen.


Verder zijn er verschillende kramen met nieuw speelgoed en educatief materiaal voor jong en oud. Ook voor zij die hun huis willen opfleuren met mooie decoraties kunnen er prima terecht. Tot slot is er nog een rommelmarkt.


Artikel is geplaatst door Redactie op 18-06-2014 Sven Boerebach kinderboerderij voor school en buurt Zonnebloemschool


EMMELOORD – De Sven Boerebach kinderboerderij bij de Zonnebloemschool in Emmeloord bestaat tien jaar. Kinderen van de school en kinderen uit de buurt beleven plezier aan de dieren.


Tien jaar geleden kwamen de broertjes Lesley en Sven Boerebach uit Swifterbant bij een auto-ongeluk om het leven kwamen. Dora, de moeder van de jongens besloot een week na de begrafenis van de broertjes een stichting voor goede doelen op te richten.


Voor Lelsey wordt ieder jaar het Lesley Boerebach Talententoernooi voor de D-pupillen gehouden in Lelystad. Voor Sven die een aantal jaren onderwijs volgde op de Zonnebloemschool in Emmeloord, werd de dierenweide in oprichting aldaar uitgebreid tot een kinderboerderij.


De stichting heeft heeft zich ten doel gesteld leerlingen en (buur)kinderen net zo te laten genieten van dieren als Sven dat deed. Ze draagt zorg voor de financiën, het onderhoud en de begeleiding van de vrijwilligers op de kinderboerderij.

De toenmalige meester van Sven, Wiljan Ploeg, is destijds gestart met het opbouwen van de dierenweide. Dit deed hij samen met leerlingen van de Zonnebloemschool. ‘Ook Sven was hier enthousiast bij betrokken’, vertelt Ploeg. ‘Sven genoot zichtbaar van het bouwen en klussen.’


Lesprogramma

Nu tien jaar later zijn er dagelijks leerlingen van de school actief op de kinderboerderij. ‘Ze voeren en verzorgen de dieren en verschonen de verblijven. De kinderboerderij is een belangrijk onderdeel geworden binnen het lesprogramma van de school.’ De kinderboerderij wordt echter ook veel bezocht buiten schooltijden door kinderen uit de buurt. ‘Zij kunnen op het schoolplein spelen en bij de hekken kijken naar de dieren. ‘De geitjes komen nieuwsgierig naar het hek en hebben een hoog knuffelgehalte. Het is toch fantastisch om te zien hoe buurkinderen en leerlingen van de dieren genieten.


Uitbreiding

Er is in de afgelopen tien jaar veel geklust op de kinderboerderij. ‘Het begon allemaal met een bouwkeet als kippenhok en er zij nu negen verschillende diersoorten. Een Shetland pony, een minipaardje, konijnen, kippen, eenden, geiten, hangbuikzwijnen, cavia’s en degoes. Sommige verblijven zijn echter aan renovatie toe. Ook aan de uitstraling wordt gewerkt. ‘De muurschilderingen worden verder afgemaakt en bijgewerkt en er wordt verlichting voor de donkere dagen aangebracht. Dit kunnen we doen met dank aan sponsoren en donateurs.


Voor 2014 wordt gewerkt aan de organisatie van een groot evenement om geld in te zamelen voor de kinderboerderij.


Artikel is geplaatst door Margé Hof op 22-09-2013


All rights reserved

Stichting Lesley en Sven

Boerebach