Kinderboerderij

Na 11 jaar kinderboerderij hebben we in januari 2015 de kinderboerderij gedoneerd/overgedragen aan de Zonnebloemschool.


Heel veel werk, heel veel vrijwilligers, adoptieouders, happeningen en € 50.000,00 aan investeringen, aanschaf,voer, ziektekosten en onderhoud is de kinderboerderij af.


De school met hun mega toppers als vrijwilligers hebben onze hulp niet meer nodig.


De laatste diertjes die er bij zijn gekomen zijn de kleine varkentjes. Inmiddels is er weer 1 vijver dicht en Sven zou qua leeftijd van school zijn gegaan.


De stichting begint weer een nieuwe uitdaging namens Sven


Sven was een jongen die volop in het leven stond en honderd en een liefhebberijen had.

Op de vraag wat wil jij later worden noemde hij 10 beroepen tegelijk. Sven vond alles leuk en dat maakte het voor hem wel eens moeilijk om keuzes te maken. Twee dingen sprongen er toch telkens weer bovenuit. Zijn liefde voor drummen en voor dieren. Met thuis een drumstel was het ene goed te realiseren en met het idee om op zijn school een kinderboerderij te realiseren kwam zijn andere liefde ook steeds dichterbij.


Telkens wanneer er op school weer nieuwe diertjes werden aangeschaft vertelde Sven dit vol vreugde thuis. Dat 1 van de 10 kuikentjes het niet redde deed hem dan ook veel verdriet. Maar op een dag kwam Sven stralend thuis met de mededeling; "mam, ik word het hoofd van de kinderboerderij!" Ik weet niet of hij zich gerealiseerd heeft wat het inhield, maar samen met zijn meester heeft hij het kippenhok gewit en zijn ze druk bezig geweest onderkomens te maken voor de toen al aanwezige dieren. Daarom zullen wij er alles aan doen om het oude kippenhok in stand te houden. Dit hok was eerst het kippenhok van Meester Wiljan en is daarna naar de kinderboerderij gegaan. Bennie gaat een constructie bedenken dat om het kippenhok heen gebouwd kan worden zodat het door Sven gewitte kippenhok er wel kan blijven.


Door zijn school “De Zonnebloemschool” in Emmeloord, werd grond beschikbaar gesteld om de kinderboerderij vorm te gaan geven. De kinderen op de school kunnen hun liefde geven aan al die diertjes die daar rondlopen. Dit was ook Sven zijn wens. Later heeft de gemeente Emmeloord ook nog een grote groenstrook beschikbaar gesteld om de kinderboerderij nog verder uit te breiden.


Daarom heeft de stichting besloten om Sven zijn droom te helpen waarmaken en daarmee ook de droom van vele andere kinderen. De stichting zal helpen met het aanschaffen van dieren, aanschaf van het voer, het maken van nachtverblijven enz.


De kinderboerderij gaat dan ook “Sven Boerebach’s kinderboerderij” heten. Wij zijn al druk bezig met de activiteiten, het maken van een konijnenhotel, het maken van nachtverblijven, het schilderen van alles en het zoeken naar sponsors om dit alles te kunnen realiseren. De officiële opening heeft op 13 september 2004 plaatsgevonden. Bennie is timmerman dus hij kon velen aanwijzingen geven zodat wij de kinderboerderij hebben kunnen bouwen met vrienden en vrijwilligers. Vele bedrijven hebben ons ondersteund door het doneren van materialen. Maar het werk hebben we gelukkig helemaal zelf kunnen doen. De kinderboerderij is eigendom van de Zonnebloemschool en wij zullen er alles aan doen om te zorgen dat de kinderboerderij heel erg lang een vreugdevolle en leerzaam onderdeel blijft van de school. De boerderij is inmiddels al opgenomen in het schoolplan en het is een stagebedrijf voor het Groenhorst-College in Emmeloord.


We hebben een grootste opening gehad met een echte westernshow..... jarenlang op Sven zijn verjaardag 3 of 4 scholen uitgenodigd voor een halve dag op de kinderboerderij. Bij de diertjes in de hokken.... mogen aaien en een ritje op Lady. Met een glaasje Ranja en popcorn of een suikerspin had Sven toch een "feestje" op zijn verjaardag. Er is zoveel gebeurd in die jaren........

All rights reserved

Stichting Lesley en Sven

Boerebach