Toernooiverslag

Stichting Lesley en Sven Boerebach

Toernooiverslag 2016


Het weer op zaterdag was fantastisch. Ondanks sommige sombere verwachtingen in de loop van de middag. Maar van 5 minuten regen raakt niemand in paniek. En zeker geen vrijwilligers van ons toernooi. Toen ik aankwam, zag ik ze weer. Allemaal bekenden in rode T-shirts met het logo van het toernooi. Er zijn zelfs mensen bij die alle 12 toernooien hebben meegeholpen. Gelukkig ook veel nieuwe gezichten.


De opening van Roy Korthout was nu eens anders. Dit keer werd er voor Dora geapplaudisseerd omdat ze het al die jaren voor elkaar heeft gekregen het toernooi tot een succes te maken. Je zou eens moeten weten wat voor hoeveelheid werk zij erin heeft zitten. De drijvende kracht achter het toernooi. Ze was tot tranen toe geroerd tijdens het applaus. Ook Demi hield het niet droog na het voordragen van het gedicht over Lesley. En als altijd was er die indrukwekkende 1-minuut- stilte. Veel respect werd er getoond.


Nancy dirigeerde elk team heel resoluut naar de juiste velden. De scheidsrechters, tjonge wat

leveren zij telkens weer een prestatie, gaven trouw de uitslagen en de punten voor de fairplaycup door. Die administratie was goed geregeld. Dinant zorgde ervoor dat de uitslagen en standen up-to-date werden getoond. Willem en Janneke en ook Marlou zorgden weer voor foto- en videomateriaal. Op de website zal hun productie snel te zien zijn. De lootjes gingen als warme broodjes van de hand. De prijzen zijn dan ook geweldig mooi. Bijvoorbeeld heel veel shirts van BVO-teams en zelfs een kofferset.


En dan het horecaplein. Kibbeling, nasi, saté, loempia’s, hamburgers, kipburgers, broodjes beenham, gehaktbalen, hotdogs, popcorn. Het was allemaal weer aanwezig. Doordat vorig jaar de nasi al zo snel op was, dachten heel veel mensen dat ze het nu maar vroeg moesten komen eten, voordat ze de hond in de pot vonden. En ook deze keer waren nasi en saté al rond 2 uur op. De broodjes beenham troffen hetzelfde fijne lot. De kibbeling kwam pas laat op gang maar ook die was binnen 3,5 uur niet meer te krijgen. Dan maar broodjes hamburger. In een hoog tempo werden meer dan 700 van die exemplaren verkocht. Al met al een kostendekkende dag voor de kas van de Stichting.


Er liepen veel oud-profs rond. Veel van die profs zijn ook jeugdtrainer. Iedereen kon bijvoorbeeld met Gaston Taument op de foto. En ik denk dat er ook weer veel scouts aanwezig waren want die zijn natuurlijk niet zichtbaar. Ik heb weer niet zo veel wedstrijden gezien. Alleen de halve finales en de finale heb ik meegekregen. De prijzen werden deze keer uitgereikt door Dick Schneider, de oud-voetballer van Go Ahead en Feijenoord. Hij heeft 11 keer in het Nederlands elftal gezeten. De toernooiwinnaar was AZ, alweer voor de derde keer. Gefeliciteerd!! Die prijs werd uitgereikt door Michel en Bennie.


Ik kan wederom terugkijken op een mooie zaterdag. Ik hoorde dat het volgend jaar op 27 mei weer feest is. Ik ben daar in ieder geval bij. Ik geef me hierbij nu alvast op.


Een vrijwilliger.


Copyright Stichting Lesley en Sven Boerebach