krantenstukjes

Stichting Lesley en Sven Boerebach

Elk jaar bieden we namens Lesley een toernooi aan. Namens Sven wordt er een heel speelveld met activiteiten aangeboden.

De FIFA-bende kan hun liefde voor de bal niet kapot maken


Juist nu vroeg AD Sportwereld Hugo Borst, Willem van Hanegem, Kees Jansma, Sjoerd Mossou en Henk Spaan hun liefde voor de bal op papier tot leven te brengen. Ofwel: waarom de corrupte bende van de FIFA ons voetbal nooit kapot zal krijgen.


'Bij PSV speelt een nummer 10 om van te watertanden, een mix van Cocu en Zidane.'

Hugo Borst

 

© Pro Shots.


HUGO BORST

Het bulkt van het talent, ik word er vrolijk van

De nummer 9 van Sparta, twee koppen groter dan het voorstoppertje van PEC, schopt zijn directe tegenstander na. Niet hard, maar genoeg voor rood. Mo Sankoh, zo heet hij, heeft geluk. Alleen ik zag het. Drie minuten later zet hij Sparta op voorsprong.

,,Wat deed jij net fout?'', zeg ik meteen na afloop. 

Met gebogen hoofd: ,,Ik trapte na.''

,,Je hebt daarvoor dit seizoen al een keer vier wedstrijden schorsing gekregen. Waarom doe je dat? Je wilt later toch profvoetballer worden?''

Mo zwijgt. Nog steeds dat gebogen hoofd. Ik voel me ineens een dominee en gooi het over een andere boeg: ,,Scherm de bal beter af als je aangespeeld wordt. Met jouw lichaam lijd je te veel balverlies.'' Hij knikt.

Op het Lesley Boerebach Toernooi spelen jongens van 11 en 12 jaar. Bij PSV speelt een nummer 10 om van te watertanden, een mix van Cocu en Zidane. De linksbuiten van NAC is een miniatuurversie van Robbie de Wit. Acht uur sta ik langs de lijn. Het bulkt van het talent, ik word er vrolijk van.

Sparta D2, landskampioen van Nederland, blijft winnen. In de finale gaat Almere City er met 4-1 af. Mo Sankoh maakt er drie. 

Met Michel Boerebach, Aron Winter, René Eijkelkamp, Paul Bosvelt en Max Huiberts vorm ik de jury. Wie wordt de beste speler van het toernooi? Ik opteer voor de nummer 11 van NAC. Zegt Boerebach: ,,Kom op, Huug. Vergeet dat natrappen, man. In de halve finale maakt die Sparta-spits er twee, in de finale een hattrick. Wat denk je zelf? Die Sankoh wordt de beste speler van het toernooi.''

Ik gun het Mo Sankoh natuurlijk. Met zijn moeder en broertjes is hij een oorlog in Afrika ontvlucht.


LEES MORGEN IN AD SPORTWERELD DE LIEFDE VOOR DE BAL VAN:

Willem van Hanegem

Sjoerd Mossou

Henk Spaan

Kees Jansma


Volg AD Sportwereld ook op Facebook

All rights reserved

Stichting Lesley en Sven

Boerebach