Flevopost 2015

Stichting Lesley en Sven Boerebach

Elk jaar bieden we namens Lesley een toernooi aan. Namens Sven wordt er een heel speelveld met activiteiten aangeboden.

Leren van Lesley


Door Kees Bakker op woensdag 3 juni 2015 17:00


Lelystad - Het is misschien een gekke associatie, maar dit weekend vond het elfde Lesley Boerebachtoernooi plaats, en ik moest daarbij steeds denken aan de perikelen rond Sepp Blatter en de Fifa.


Het toernooi is ter nagedachtenis aan de broertjes Sven en Lesley Boerebach, 9 en 12 jaar oud, die in 2003 bij een tragisch verkeersongeval om het leven kwamen. Lesley was een talentvol voetballertje bij Svl en zou wellicht in de voetsporen van zijn vader treden, Michel Boerebach. Het toernooi is een traditie en kende dit jaar een hoge opkomst van jeugdelftallen: PSV, Ajax, Feyenoord, ze waren er allemaal. Ook traditiegetrouw, voor de tiende keer, opende Hugo Borst het toernooi samen met Roy Korthout, met zijn gedicht ‘Nooit meer zaterdag’. Daarna werden ballonnen opgelaten. Kippenvel.


Leren


Hoe ver is de internationale voetbalorganisatie afgedwaald van zo’n mooie traditie, waarbij twee omgekomen broertjes nog elk jaar met zoveel eerbied en respect, ook voor het voetbalspel zelf, worden herinnerd? Hoe mooi is zo’n traditie en hoeveel zou een man als Blatter daarvan kunnen leren?
Kees Bakker  »

All rights reserved

Stichting Lesley en Sven

Boerebach