ANBI gegevens

Stichting Lesley en Sven Boerebach

ANBI gegevens

 

Stichting Lesley en Sven Boerebach


btw nummer; 8146.86.722


kvk nummer; 39086429




De Snit 8

8255 HD Swifterbant


tel; 06 - 17 2345 27

email; dora@lesleyensvenboerebach.nl


Bestuurs samenstelling;


Voorzitter; Bennie Grevelink

Penningmeester; Dora Grevelink

Secretaris; Ingrid Prins

Lid; Toine Postma

Lid; Nancy Schade

Lid; Demi van Elp



Zolang we de financien hebben blijven we evenementen organiseren. Of als vrijwilliger en sponsor als er al een mooi iets voor ouderen of kinderen organiseren. Wanneer de centjes op zijn dan heffen we de stichting op! Daarom sponsoren we ook wat kleine projecten waar wij ook helemaal achter staan.....


De 2de editie van Lesley's Familiedag en Sven's spellenspeurtocht gaan in ieder geval plaatsvinden op 18 mei en 7 september 2019.



Beleidsplan;


Organisatie van evenementen t.b.v. kinderen en ouderen;


Tot 1 januari 2015 hebben wij Voor Sven, en uit naam van Sven, (Sven Boerebach's kinderboerderij) hebben we een kinderboerderij bij zijn school gebouwd. Sven en Wiljan waren hier al in het heel klein aan begonnen en wij hebben het uitgebreidt naar een volwaardige kinderboerderij. Inmiddels is er door school een leerkracht voor aangetrokken (Alberdina), hebben we veel hulp van Klaas en zijn Wanda en Willem ook vaste vrijwilligers. De kinderboerderij is inmiddels deel van het schoolplan daar het op een school voor zeer moelijk lerende en zeer moelijk opvoedbare kinderen is. Deze kinderen zullen grotendeels handvaardige banen in de toekomst krijgen. De school is inmiddels ook een stagebedrijf voor het Groenhorstcollege te Emmeloord. Ook de buurtbewoners rond de kinderboederij zijn frequente bezoekers van onze boerderij.


Per 1 januari 2015 hebben wij de kinderboederij overgedragen aan de Zonnebloemschool aan de Europalaan 145, 8303 Emmeloord. De kinderboerderij staat ook op de grond van de school en de gemeente.


Het nieuwe project uit naam van Sven wordt tijdens het toernooi een heel groot speelveld voor de aanwezige kinderen. Het huren van inflatables zodat de broertjes en zusjes, die altijd met de talentjes meemoeten, ook een werelddag hebben.......


Inmiddels hebben we weer een project voor Sven. Sven's spellenspeurtocht. Dit houdt in dat kinderen van 4 t/m 12 jaar gratis mee kunnen doen aan een speurtocht met spellen van vroeger door het dorp. Waar de kinderen wonen maakt niet uit, iedereen is welkom! Het gaat om spijkerbroekhangen, spijkerpoepen, stoepranden, met eieren lopen, skippy-ballen en vele vele andere spellen. Alle kinderen krijgen een zakje snoep mee voor onderweg, 3 x een beker ranja,  een suikerspin of een zak popcorn en als alle troep is ingeleverd dan krijgen de kinderen als beloning hiervoor een ijsje. Er is een kortere route voor kinderenvan 4 tot 8 jaar en een langere route van kinderen van 6 tot 13 jaar. De 1e editie heeft plaatsgevonden in 2017, door omstandigheden wordt het dit jaar de 2de editie...



Voor Lesley, uit naam van Lesley,(Lesley Boerebach Talententoernooi) bieden we elk jaar aan D-pupillen een toernooi aan. Deels aan amateurs en deels aan betaald voetbalopleidingen. De gedachte erachter is dat Lesley net als vele jongens graag profvoetballer willen worden. De kans dat deze droom uitkomt is heel erg klein. 1 Keer per jaar krijgen kinderen de kans om een paar wedstrijden tegen betaald voetbal opleidingen te spelen waardoor hun droom voor 1 dag uitkomt! Op een toernooidag komen ook veel "oud" profvoetballers langs waardoor de jongens tegen hun idolen kunnen praten en een handtekening kunnen vragen. Voor de broertjes en zusjes die elke week maar weer mee moeten hebben we een heel speelveld ingericht met andere spellen zodat zij ook een "werelddag" hebben. Elk toernooi begint met een serieuze opening zodat kinderen en ouderen er aan worden herrinnert dat alles niet normaal is....



Wij hebben het geluk dat wij elk jaar ruim 100 vrijwilligers hebben om onze projecten uit te kunnen voeren. Voor de saamhorigheid en het dank je wel aan hen organiseren wij 1 keer in de 2 jaar een vrijwilligersavond. Elke vrijwilliger helpt zonder hier een beloning voor te ontvangen.



Onze doelstelling is om continuíteit in onze projecten te houden. Zo nu en dan financieren wij de kleding van een voetbalteam in Swifterbant. De kinderboerderij is er dagelijks, het toernooi jaarlijks. Om de naam van Lesley ook regelmatig te zien en te horen hebben wij besloten dit dmv sponsoring van een voetbalteam te doen. Dit team opent elke jaar het officiele gedeelte van het toernooi.


De hele website bestaat uit een verslag van onze activiteiten betreffende de kinderboerderij en het toernooi en andere activiteiten!



Het toernooi moet self supporting zijn. Daarom hebben wij een programmaboekje, verkopen zelfgemaakt eten en hebben een grote loterij!!


Het toernooi heeft zijn laatste editie gehad in 2017. Er hebben 13 edities plaatsgevonden en er wordt nu iets anders georganiseerd. Ook is dit het laatste jaar dat handbal en voetbal ondersteund worden door de stichting dmv kledingsponsoring. We gaan nu beginnen met Lesley's familiedag waar we voor de hele familie inflatables en andere spellen aanbieden. Ook voor familieleden tegen elkaar en een volwassene met 1 kind tegen een andere volwassene met 1 kind. Ook hier maakt het weer niet uit waar de kinderen wonen. Elk kind krijgt 2 x ranja, 1 x chips en een waterijsje. Entree is gratis dus gezinnen met weinig centjes hebben ook hun dagje uit. We blijven doorgaan met het doneren van kadootjes voor in de schoen in december aan het crisiteam swifterbant en indien nodig ook enkele kado's voor de volwassenen. We he

hebben ook 23 prijzen voor de loterij van de ouderenmiddag in oktober 2017 gedoneerd maar gaan vaker sponsoren voor middagen die voor ouderen georganiseerd worden. Ook Coloret een groep vrijwilligers die cabaret gaan opvoeren in verpleeg- en verzorgingstehuizen willen wij gaan ondersteunen.


We zijn weer begonnen met het doneren van schoolspullen aan 2 schooltjes in het buitenland. Na in 2008 in bali een school en een kindertehuis geholpen te hebben was het in 2019 in jamaica 2 schooltjes en willen we ook ondersteunen met het bouwen van 2 fatsoenlijke toiletten op 2 scholen eventueel schoolgeld om 3 kinderen een jaar lang 1 dag extra naar school te kunnen laten gaan. Elk jaar worden2 scholen geholpen zolang dit nog financieel mogelijk is.


Bijgevoegd zijn de winst en verlies en de jaarrekeningen van 2017 en 2018.


Stichting Lesley en Sven Boerebach

1 maart 2018


 ---------------------Exploitatierekening over 2017--------------------


Ontvangsten    ----  Geen begroting, eigen vermogen, op is op!


Donaties              €  1.872,50

 

Geen beloning bestuurders, geen kosten bestuurders. Als dank je wel voor de vrijwilligers bieden wij elk jaar een feest aan in een locatie. Vanaf nu elk jaar aansluitend aan de familiedag.


Evenementen;

Lesley Boerebach Talententoernooi editie 2017, 27 Mei

Sven Boerebach’s Spellenspeurtocht  op  8 september 2017

Sponsoring van 4 handbalteams bij Swift’64 en laatste jaar sponsoren 1 voetbalteam bij Swift’64.

Kleine giften aan evenementen waaronder 23 cadeau’s voor de loterij van de Ouderenmiddag in oktober.

 

Jaarrapportage geeft inkomsten, uitgaven weer. Talententoernooi was laatste editie. Komt een Familiedag voor in de plaats. 1e Editie is in mei 2018.




Stichting Lesley en Sven Boerebach

23 februari  2019

 ---------------------Exploitatierekening over 2018--------------------


Ontvangsten    ----  Geen begroting, eigen vermogen, op is op!


Donaties              €  5.150,00

 

Geen beloning bestuurders, geen kosten bestuurders.

Hebben jaarlijks wel als dank je wel voor de vrijwilligers een vrijwilligersfeest.

 

Evenementen;

Kleine giften aan evenementen waaronder vele cadeau’s  voor de loterij voor de Ouderenmiddag in maart 2018. Tevens een groot deel van de dag gesponsord betreft het maken van bloemstukken door de ouderen, quiz gemaakt met prijzen die dag.

Er zijn in 2018 al aankopen gedaan voor de 2 schooltjes op Jamaica.  Zoals meerdere jaren donaties gedaan in de vorm van cadeautjes voor in de schoenen cadeautjes voor volwassenen voor Kerst of Sinterklaas.

Kleine bijdragen gedaan bij andere evenementen door bv uitlenen van schminkspullen, ballonnen en andere kleine zaken.

Voorbereidingen en spullen aangeschaft voor de Spellenspeurtocht maar deze kon geen doorgang vinden door het weer. Spullen weggegeven aan de basisschool de Duykeldam.

Jaarrapportage geeft inkomsten, uitgaven weer. Talententoernooi was laatste editie. Komt een Familiedag voor in de plaats. 1e Editie was in mei 2018. Vele spellen zelf nog gemaakt en aangeschaft. Veel inflatables huren we maar we hebben er ook enkele aangeschaft en kleine spellen.

Kleine giften of geschenken gedaan en niet te nader te noemen personen die het heel erg goed konden gebruiken….

© All Rights Reserved

Stichting Lesley en Sven Boerebach